Заради създалата се ситуация много театри смениха начина си на работа

...
Заради създалата се ситуация много театри смениха начина си на работа
Коментари Харесай

Социалната изолация като вдъхновение

Заради създалата се обстановка доста театри смениха начина си на работа и започнаха да излъчват спектакли в интернет, само че " Опит върху свободата ” на режисьора Боян Крачолов не е запис от " положителното остаряло време " - той е изцяло основан онлайн.

Дали несъзнателно сме вървели към обществената изолираност и вирусът е единствено мотив за това, както и дали ще ни се наложи да заживеем в един нов свят, в който хората ще развият нови умения и ще станат по-адаптивни, ще разберем на премиерата в сряда от 21 часа. След това представлението ще продължи да се популяризира свободно онлайн за всички, които желаят да го гледат.

“Сегашната изолираност изисква от нас да възприемаме другия надали не като бомба със закъснител. Истински парадоксалното в обстановката е, че тя настава в едно време, което е определяно от мнозина като ера на „ глобализацията “, когато сякаш свързването с другия би трябвало да бъде все по-лесно ”, споделя Боян Крачолов, който е притежател на премия " Аскеер ” за изгряваща звезда за авторския театър „ Това НЕ Е Хамлет ” дружно с актьорите Димитър Крумов и Иван Николов.

 Крачолов е една от младите очаквания на български спектакъл. Освен " Това НЕ Е Хамлет ”, ученикът на проф. Иван Добчев е режисьор на " Мишеловката ” и " Палата №6 ”, които се играха с огромна триумф в Театрална работилница " Сфумато ”, а през февруари завоюва състезанието за пиеса на Нов Български Университет. Автор е на книгата  " Църква от сънища ".

В " Опит върху свободата ” ще вземат участие Божидар Йорданов, Владимир Матеев, Галя Костадинова, Иван Николов, Йордан Ръсин, Мартин Димитров, Надя Керанова, Симона Здравкова. В спектакъла са употребявани стихотворения, фрагменти от лекции върху " Философия на фотографията “, както и персонални фотографии на проф. Цочо Бояджиев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР